Aktiviteter

SHOGUN Jujitsu Sweden

CARLSKRONA JUJITSJUKLUBB FUJI

 

Den 24 oktober var det jubileumsträning för Fuji. Det är 40år sedan Soke Benny Dahlqvist startade Carlskrona Jujitsuklubb. Självklart var jag där, ledde träningen och firade dem. Efter att ha flyttat till Karlskrona från Kalmar så startade jag en jujitsuklubb som sedermera fick namnet Carlskrona jiujitsuklubb Fuji. Berit som på den tiden var sekreterare i klubben fastslog namnet Fuji genom att säga "vårt mål är att nå toppen".

 

De första åren var det träning i de olika idrottshallarna runt om i Karlskrona. Att träna på matta var det inte frågan om. Antingen var det ett gediget trägolv eller ett hårt plastgolv. Fördelen var att alla blev väldigt duktiga på fallteknik.

1979 fick klubben möjlighet att hyra en lokal. Det var högst upp i en gammal fabrikslokal. Man hade haft kisttillverkning där tidigare. Lokalen renoverades, jag och en annan av eldsjälarna som börjat träna för mig, gick i borgen för hyran. Sen körde vi igång och det blev en succé. Tre kvällar i veckan, två grupper varje kväll, tränade för fullt.

 

I det närbelägna samhället Rödeby arrangerade vi under flera år det så kallade "Rödebylägret". En välbesökt tillställning lördag och söndag, med över hundra deltagare.

 

Det är glädjande att Kim Håkansson som fick börja träna hos mig när han var fyllda 15år tog över klubben och fortfarande idag håller den levande.

 

Tack Kim, det var ett sant nöje att få dela jubileumsdagen med dig.

 

Soke, Benny Dahlqvist

 

Swedbanks näringslivsdag 2015

 

 

 

 

 

Temat för dagen var "idrotten som utvecklingsfaktor för samhälle och näringsliv".

Karin Mattson Weijber som varit RF:s ordförande under 10 år pratade om hur viktiga ledarna är.

Jag kan bara hålla med och i Shogun organisationen kan vi vara stolta över de ledare/instruktörer som vi har i klubbarna. Instruktörerna har genom Renshi Peter Höglund och Renshi Niclas Frisells instruktörsutbildning fått hög kvalité och kompetens.

 

 

 

 

 

 

 

 

Karin Mattson Weijber kunde inte nog påpeka hur viktiga alla ni instruktörer i klubbarna är, för såväl barn, ungdomar som vuxna. Jag håller med henne i allra högsta grad.

Några kända profiler som berättade om hur viktig idrotten och deras ledare varit för dem i deras karriärer var pingisproffset Jörgen Persson från vår egen hemmaklubb i Halmstad, fotbollsproffset Susanne Erlandsson och handbollsproffset Stefan Lövgren.

Genom ert engagemang och intresse är jag övertygad om att många av de tränande, kanske främst barn och ungdomar, får en annan sorts trygghet genom Shogun Jujitsu och budo anda.

 

 

 

Jag är övertygad om att ni alla på olika sätt påverkar som utvecklingsfaktorer för samhället genom ert instruktörsarbete i klubbarna.

Tack för att ni får mig att känna mig stolt när jag berättar om ert arbete.

 

Soke Benny Dahlqvist

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved